KNA.no > Lokalavdelinger > KNA Indre og Ytre Østfold


 

TRENING PÅSKEAFTEN 2017

Lørdag 15.april 2017. Velkommen!

 


GOD PÅSKE 2017

Vi minner om trening på Momarken lørdag 15.april (Påskeaften)

 

 


INNKALLING TIL ÅRSMØTE 2017 I KNA INDRE YTRE ØSTFOLD

Vi ønsker alle medlemmer velkommen til Årsmøtet 2017!

Hilsen styret i KNA Indre Ytre Østfold

 


INNKALLING TIL ÅRSMØTE 2017 Indre Østfold Motorsport

Saker til behandling i henhold til § 10 i vedtektene til IØM.

 

 1. Årsberetning
 2. Regnskap i revidert stand
 3. Innkomne forslag
 4. Budsjett for 2017
 5. Valg
 1. Leder og nestleder
 2. Styremedlem(mer) og eventuelle varamedlem(mer)
 3. Kasserer
 4. Revisor

 

 

For styret i IØM

Svein Jacobsen

 


Kjell Olav Aamodt - 70 år

prisen "Årets drivaksel" for. Denne prisen mottok han sammen med sin kone Unni Aamodt - som har spilt en viktig rolle for Kjell Olav.
Mange klubber har nytt godt av Kjell Olavs hjelpende hånd. Han sier aldri nei - og dette setter vi i KNA Indre Ytre Østfold stor pris på!

 


GOD JUL OG GODT NYTTÅR

Mange spennende oppgaver venter i 2017. Vi ser frem til nye opplevelser sammen med dere!

Hilsen fra Styret i KNA Indre Ytre Østfold

 

GOD JUL OG GODT NYTTÅR

Nei til mere avgifter på drivstoff.

I vårt langstrakte land er bil en nødvendighet. Du skal ikke bo mye utenfor sentrum før behovet oppstår. Derfor er KNA imot høyere avgifter som kun har ett politiskt motiv. Uten bilen stopper Norge. De aller fleste biler går på bensin eller diesel, disse motorene er under stadig utviklig med opptil 60- 70% reduksjon i skadelige avgasser de siste 10 årene. I ett miljøperspektiv er den beste måten å redusere utslippene på å påvirke produsentene til å bygge effektive motorer med gode rensesystemer, lastebiler med Euro-6 motorer har redusert sitt utslipp med over 80%, går faktiskt renere enn diesel personbiler, så mulighetene er der i tillegg til hydrogen og el.

Fanatiske politikere som ønsker å fjerne alle biler som er drevet med forbrenningsmotor innen 10 år bør ta en global titt. Lite tyder på at produksjonen av disse motortypene vil opphøre med det første. Vi må ta inn over oss at luften vi puster inn ikke er norsk, for det meste kommer den sør vest fra, derfor må det gode globale løsninger på plass, alt kan ikke gå på strøm, strømmen er heller ikke alltid ren.

Familieøkonomien, ikke glem den. Bilen tar en stor del av økonomien, ønsker det store flertall av oss forandringer må det også være forutsigbart økonomiskt i ett langt tidsperspektiv. For ikke så mange år siden ble innbyggerne oppfordret til å kjøpe diesel biler, nå ropes det på strøm, hvor lenge går det før det ropes på hydrogen ? Skal diesel og bensin biler fjernes må isåfall storsamfunnet løse dem inn, men hvor mye hjelper det på luftkvaliteten i ett globalt perspektiv ?

På hjemmebane kan vi gjøre en del, bilparken er i snitt over 10 år, gjør det billigere og kjøpe nyere biler, øk vrakpanten og fjærn gradvis engangsavgiften slik at flere kan kjøpe biler som er sikrere og bruker mindre drivstoff. La biler med 3 eller flere kjøre i kollektivfelt, still det samme kravet til elbiler. På kjøremåten kan det gjøres mye, kjør mykt, hold fokus på kjøreoppgavene og prøv å unngå unødvendig stopp, bruk motorvarmer.

I samferdselsperspektiv er det nødvendig og ha helheten i perspektiv, de tiltakene som iverksettes må ha noe mere i seg enn å tilfredstille en politisk retning. De må våre oppnålige uten å ødelegge arbeidsplasser og familieøkonomi.

 

 

hilsen

KNA Indre/ytre Østfold

 

Samferdsel

Terje Sørby

 


NM finale 2016 - Rallycross

Lørdag 10.september arrangerer KNA Indre Ytre Østfold NM finalen i Rallycross 2016 i samarbeid med NMK Trøgstad og NAF Øvre Østfold. 

1.omgang starter kl 08 lørdag 10.september. Løpet kjøres fortløpende etter dette. 3.omgang starter ca kl 12.

Se monarkenbilbane.com

VELKOMMEN!

 


NM finale 2016 - Rallycross

Lørdag 10.september arrangerer KNA Indre Ytre Østfold NM finalen i Rallycross 2016 i samarbeid med NMK Trøgstad og NAF Øvre Østfold. 

1.omgang starter kl 08 lørdag 10.september. Løpet kjøres fortløpende etter dette. 3.omgang starter ca kl 12.

Se monarkenbilbane.com

VELKOMMEN!

 


NM finale 2016 - Rallycross

Lørdag 10.september arrangerer KNA Indre Ytre Østfold NM finalen i Rallycross 2016 i samarbeid med NMK Trøgstad og NAF Øvre Østfold. 

1.omgang starter kl 08 lørdag 10.september. Løpet kjøres fortløpende etter dette. 3.omgang starter ca kl 12.

Se monarkenbilbane.com

VELKOMMEN!

 


Årsmøte 2016 - 2.mars kl 19.

 


God jul

Styret i KNA Indre Ytre Østfold ønsker deg og dine en riktig god jul og et godt nytt år 2016.
Vi takker for din støtte og ser frem mot mange hyggelige aktiviteter i året som kommer.

Husk å sette av tid til Årsmøtet den 2.mars 2016. Mer informasjon kommer.

 

God jul

Referat fra møte med ressursgruppa

Se mer

 


KNA arrangerer RMCH starten i 2016

Starten i 2014 fikk mye oppmerksomhet, både medier og blant publikum. Andreas Mikkelsen (KNA) som nå ligger på en 2. plass i World Rally Championship (WRC), var blant annet tilstede for å sparke det hele i gang, sammen med generalsekretær i KNA Børre Skiaker, med flere. KNA håper at det også denne gangen vil bli et vellykket arrangement og at så mange som mulig vil møte opp, for å få med seg starten på dette tradisjonsrike løpet.

 

Følg med på http://kna.no og på KNAs Facebookside , for flere oppdateringer om starten i 2016.


Se utøvernes forberedelser til RMCH Som en oppvarming til Rally Monte Carlo Historique (RMCH) starten i 2016 kan du følge noen av utøverne, som deltok i 2015, på TV. Torsdag 16. april vil du kunne se føste del av dette, på Viasat4, i programmet Garasjen. Det drøyt to måneder siden vi gjennomførte RMCH, og nå kommer det på TV. Kanalen er Viasat4, programmet er Garasjen, programleder og servicemann i crew et vært er Asgeir Borgemoen, sier Asgeir Hjorthaug, kartleser som deltok i 2015. Garasjen har filmet Hjorthaug og fører Ivar Høie fra de hentet bilen i januar 2014, og har fulgt dem i forberedelser til - og gjennomføringen av Rallye Monte Carlo Historique 2015. Første program Hjorthaug og Høie er med i sendes førstkommende torsdag 16. april kl. 22.00. Deretter er de med i fire programmer til. Sendeplanen er følgende:

 • Program 6 : 16 april
 • Program 7: 23 april
 • Program 8: 30 april
 • Program 9: 7 mai
 • Program 10: 14 mai - Rallye Monte Carlo Historique er hovedhistorien.

Se mer info om programmet Garasjen: her

 

KNA arrangerer RMCH starten i 2016

God påske

Påsken står for døren med alle muligheter for mange hyggelige opplevelser med og uten ski. Erfaringen viser at det desverre er flere ulykker også, noen kjøreråd :

 • sørg for at bilen er klar for turen, gjør unna drivstoff fyllig, oljesjekk, spylerveske dagen før så slipper du det stresset.
 • pakk bilen slik at du kan gjennomføre en bråstopp uten at ting og tang fyker fremover.
 • festene for takboxen er bare godkjent for lav vekt ofte under 100 kg, se vognkort.
 • vær smart, velg kjøretidspunkt og rute som gir deg mindre kø og stress.
 • kanskje den største utfordringen med å kjøre bil er å være til stede for kjøringen, skru av molitelefonen, som alle vet så er det vanskelig å la være å lese meldinger som kommer inn, se langt fremover og ta deg tid til en pause.
 • ulykkestyper, for lite handlingrom til den foran er det samme som brå nedbremsninger og brå feltskifter, brå bevegelser på rattet bringer lett bilen inn i en skrens, kjør mykt.
 • TID, nok tid er som de fleste vet avgjørende for en hyggelig kjøretur, det motsatte betyr irritasjon over andres kjøremøte og att en stresser og maser mere selv noe som ofte fører til feilhandlinger og ulykker.
 • av med tykk ytterjakke, på med tynne sko da blir kjøreopplevelsen mye bedre.


GOD PÅSKE
hilsen KNA Indre Ytre Østfold

 


KNA mesterskapet.

Alf Helle. Tomas Strand. Rallycross R.C.N cupmester 2014.

 

KNA mesterskapet.

 Medlemsmte KNA Rudskogen 

Se mer

 


Folkefest da bygdas store sønn kjørte i gang bilshow

Ordføren ønsket velkommen, masse pene ord om Petter. Mange fikk sitte på når han kjørte, det var populært, ellers skrev han autografer så blekket spruttet. Det var en kald fornøyelse, men veldig populært. KNA INDRE YTRE var repensert ved en stand.

 

Folkefest da bygdas store sønn kjørte i gang bilshow

Nytt styre

 


ÅRSMØTE

Kontingent for 2015 må være innbetalt for å kunne delta på årsmøtet.

 


Arrangørpris til Indre Østfold Motorsport

I begrunnelsen het det: Årets arrangør har virkelig vist at samarbeid nytter. Til tross for at banen er tiltenkt helt andre aktiviteter - så arrangerer de et perfekt rallycrossløp. Vi vet det ligger en stor arbeidsinnsats bak å få banen klar til hvert løp. Men samarbeidet mellom klubbene NMK Trøgstad, NAF Øvre Østfold og KNA Indre/Ytre Østfold gjorde dette mulig. Et topp arrangement som også innbefatter et internasjonalt løp gjør at årets arrangørpris i Rallycross tildeles Indre Østfold Motorsport.

 

Arrangørpris til Indre Østfold Motorsport